Renovering? Bostadsköp? Låna pengar av arbetsgivaren!

Det är inte så många anställda som vet om den här fördelen som finns på många företag idag. Det är mer troligt att hitta på stora företag än små. Att erbjuda sin anställda lån kan vara en fördel för båda parterna. Om din arbetsplats inte erbjuder detta idag kan du prata med chef om möjligheten att införa fördelen för alla fast anställda.

När du lånar av arbetsgivaren blir inte arbetsgivaren ansvarig för lånet, det är fortfarande du som är betalningsskyldig och ditt namn på pappren. En klar fördel med att låna genom arbetsgivaren är att du kan få bättre ränta än med en av storbankerna. Ibland kan lånen vara helt räntefria och du behöver endast amortera.

Dock ska man vara medveten om att räntor under marknadsränta räknas som en förmån och ska förmånsbeskattas i din deklaration. Ett enkelt sätt att räkna ut hur mycket du behöver skatta på ett förmånslån är skillnaden mellan statslåneräntan och den avtalade räntesatsen, plus 1 %. Genom att räkna lite snabbt på detta får du snabbt veta om lån via arbetsgivaren är bättre eller sämre än hos banken.

För att övertyga en chef att införa denna typ av personalprogram berättar du om fördelen med medarbetare som inte är oroliga för sin ekonomi hela arbetsdagen. Moank skriver att 43% av svenskar är orolig över sin ekonomiska situation och sådan oro blöder över hela vardagen och kan påverka arbetslivet negativt. Det är också en fördel som kan hjälpa till i rekryteringen, även om alla inte kommer att låna pengar via arbetsgivare är det skönt att veta att alternativet finns om de vanliga bankerna har för höga räntor eller inte tror på ditt projekt.

Du som anställd behöver inte hålla koll på inbetalningar eller riskerar påminnelser när en betalning kommer in för sent. När du lånar via jobbet dras nämligen amorteringar och ränta direkt från nettolönen. När du väl får in lönen på ditt konto är pengarna redan dragna.

Som varje gång man tar ett lån, studera villkoren din arbetsgivare erbjuder och jämför med bankerna innan du binder dig med en underskrift. På grund av den låga räntan idag, är det inte alltid som arbetsgivare kan erbjuda ett mer förmånligt lån än någon annan.

 

1 Kommentar

 • Kära Herr / Fru.
  Min erfarenhet av PrivateLoans-ForBadCredit var en stressfri, enkel övergång. Fru Karen Brenneman var mycket informativ och arbetade i rätt tid med mig. Fru Karen Brenneman hittade det bästa lånet för mig och godkändes mycket snabbt, och mina borgenärer fick snabba betalningar 185000 kr. Tack, Karen Brenneman för att du gjorde mig skuldfri. Om du letar efter ett ställe att få ett lån kan du bara skicka e-post eller skicka SMS till hennes WhatsApp-telefonnummer.
  E-post: Privateloansforbadcredit@outlook.com
  WhatsApp + 1928-222-4790

  Tack
  Karen Brenneman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =