Kvinnoklubb med kvinnors hälsa i fokus!

Enligt en studie framtagen av Nordiska Ministerrådet äter svenskar mest ohälsosamt i norden. Svenska barn är också de som är mest fysiskt inaktiva och här visar nya studier starka samband mellan fysisk aktivitet och stora hälsoproblem. Fysisk aktivitet förlänger livet och skyddar oss mot fysisk och mental ohälsa. Så skriver 1.6 Miljonerklubben i ett pressmeddelande inför sitt årliga event Hälsodagen. Den ideella kvinnoorganisationen har arbetat för hälsa och välmående med fokus på kvinnor i snart 20 år (nästa år jubileum!) där kampanjen Hälsodagen runt om i landet är en av många delar för att främja en aktiv och hälsosam livsstil för hela familjen.

Den 10 september anordnas Hälsodagen i Stockholm på Djurgården kl. 11-16. Eventet är gratis och alla är välkomna!

Hälsodagen är 1.6 Miljonerklubbens årliga kampanj där de uppmuntrar till bättre livsstil med fokus på vår hälsa, välbefinnande och vikten av att komma ut i naturen och röra på sig.

Europaparlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt (M) finns på plats och talar från scenen om vikten av bra mat. Anna Marias kärlek och passion till mat gör också att hon strider för att få parlamentet att rösta för att reducera matsvinnet, för att kunna föda en växande befolkning.

Fotograf Peter Knutson

Konferencier under dagen är Annika Jankell, Gladys del Pilar uppträder på scenen och gympadrottningen Susan Lanefelt sätter igång kroppen med rolig träning. 1.6 Miljonerklubbens grundare Alexandra Charles finns givetvis också på plats!

Prova på de senaste träningstrenderna, träffa medicinska experter och gå på magi-och akrobatikskola tillsammans med Cirkus Scott, prova Hjärt-och lungräddning, njut av underhållning på scenen och mycket, mycket mer.

Dagen är kostnadsfri för alla besökare och bygger på att man ska komma dit för att få personlig rådgivning och inspiration kring hälsa och motion, hela familjen – ung som gammal.

 

 

Läs mer här: http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/visa/?id=2254

1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening där alla kan vara med! Genom att bli medlem bidrar du till att klubben till exempel kan anordna politiska hearings, driva olika kampanjer och påverka samhällsdebatten. Klubben har cirka 30 000 medlemmar vilket gör den till en av de största ickepolitiska kvinnoföreningarna i landet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + sexton =