Är den svenska livsstilen Europas framtid?

ANNONS. Europa är en underbar samling av platser där massor av spännande länder ligger. Man kan dock lugnt säga att det finns mycket som länder som England, Tyskland, Frankrike och Polen kan lära sig från vårt vackra Sverige. Vårt land toppar listorna som ett av de mest välbesökta europeiska destinationerna varje år och många väljer även att bo här, med rätta. Från arbetsklimat till svenskarnas kärlek till sport, alla sevärdheter, det svenska modet och mycket mer – Sverige har snabbt blivit Europas metropol. Om du inte kan besöka Sverige och inte heller kan bo här, då bör du åtminstone anamma den svenska livsstilen och applicera den på ditt liv. Resultaten kommer förvåna dig, dina nära och kära. Kan Sverige vara nyckeln till framtidens europeiska livsstil? Många européer vill kopiera vårt sätt att leva, och det med rätta.

Det kanske viktigaste som resten av Europa kan lära sig från Sverige – och många redan börjat med – är att ta en titt på arbetsklimatet och försöka skapa mer rum för fritid som kan spenderas på spel och andra roliga aktiviteter.

Många människor kan arbeta hemifrån. I många europeiska länder cirkulerar folks liv kring deras arbeten, vilket ofta påverkar deras liv negativt. Vilket i sin tur gör att även deras arbete lider av det. Att kunna sluta en timme tidigare en dag och arbeta en timme längre en annan skapar ett flexibelt liv. Ett sätt att leva som gör dina anställdas liv bättre, vilket gör dem till bättre anställda.

Detta sätt att se på arbete, att om vi är glada och hälsosamma anställda så gör vi ett bättre jobb, verkar allt mer vara sant. Istället för att arbeta 9-17 som de flesta gör i Europa känner vi oss värdefulla och ibland känns det som att arbetsdagen är slut innan den ens började. Även om vi ofta är blygsamma så är vi självsäkra också. Ta Zlatan Ibrahimovic till exempel. Han är inte perfekt (och han är inte direkt blygsam heller för att vara ärlig). Men, han tror att han kan förändra världen genom det han gör – spela fotboll – och vi andra behöver dela den mentaliteten. Även efter en dålig dag så tror han att han är bland de bästa på det han gör. Kanske är hans självförtroende anledningen till varför han är så framgångsrik.

Zlatan_Ibrahimović_Euro_2012_vs_Ukraine

Vi svenskar älskar vår sport, och det är en viktig del av vår livsstil. Vi studerar sporten, bettar på den och reser jorden runt för att titta på lagen. Hur roligt är det? Vi spenderar tid på att bli bättre på sport, på att ta del av onlinespelande och att blogga om våra favoritlag. Hur coolt är inte det?

Många av oss spenderar vår fritid med att lära oss något, och även om det bara handlar om sport så kommer det till användning när vi spelar online eller bloggar. Vi kan bli experter på online-roulette, som på sistone mer och mer liknar verklig roulette. Att använda sin fritid till något man tycker om kan skapa ett bättre liv.

Oavsett om vi använder vår fritid till att spela på Xbox, Playstation eller genom att spela på onlinecasinos så har vi alltid väldigt roligt. Vi kan socialisera och vi har möjligheten att hela tiden bli bättre på det vi gör. Att spendera vår tid på sådant som gör oss glada skapar i sin tur ett bättre och lyckligare arbetsliv. Kanske kan resten av Europa ta till sig denna livsstil också?

Som grädden på moset är vi också väldigt kreativa, vilket andra kan lära sig från. Svenskar har mängder med talang i alla områden från läsande, musik och matlagning till nyskapande uppfinningar. Kanske kommer vår kreativitet från utökad fritid. Oavsett vilket så går detta hand i hand och är något som alla européer borde ta lärdom från. Dessutom är våra musikfestivaler och det svenska modet bäst i Europa, och andra kan definitivt lära sig lite om att ha roligt och att se bra ut samtidigt.

Medan Europa inte ’gör fel’ så finns det mycket som de kan lära sig från den svenska livsstilen. Genom att implementera dessa aspekter, framförallt arbetsklimatet, så kan vi förbättra våra liv och kultur och se ett svenskinspirerat Europa.

Resten av Europa har redan börjat förstå, men det är uppenbarligen så att de fortfarande ligger lite efter. En kulturförändring i Europa hade väl inte varit helt fel, eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 1 =