Danstillståndet kan komma att avskaffas

Efter att Vänsterpartiet lämnat in en motion till riksdagen om att ta bort kravet på danstillstånd ska frågan en gång för alla tas upp i riksdagen den 14 april. Idag tisdag biföll Justitieutskottet, med bred majoritet, Vänsterpartiets motion om att avskaffa danstillståndet.

Rossana Dinamarca (V) var ett av namnen bakom motionen. Hon tror att den breda politiska viljan att avskaffa danstillståndet kommer leda till att det röstas igenom denna gång. Danstillståndet kan äntligen bli en absurd parantes i Sveriges historia, säger hon till Kulturnyheterna.

 

 

1 Kommentar

  • Varför måste man ha tillstånd till att dansa. Tillstånd ges vi ögonblicket vid frågan “får jag lov eller lets dance” och inte av någon byrokrat med backsmälla. It only take 2 to tango Lasse W

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tio =