Riksdagsledamöter ska leva som pensionärer

Med start nästa vecka, mellan den 11-17 november, har fyra riksdagsledamöter blivit utmanade att leva pensionärsliv.
SPF Seniorerna som utmanat riksdagsledamöterna Lars-Arne Staxäng (M), Solveig Zander (C), Fredrik Lundh Sammeli (S) och Carina Ohlsson (S) hoppas att utmaningen leder till förändringar i pensionssystemet.
Alla fyra riksdagsledamöter sitter i socialförsäkringsutskottet och de tre förstnämnda även i den parlamentariska pensionsgruppen som ansvarar för pensionssystemet. De ska under veckan dokumentera i text och bild vad de äter och hur de använder sin “pension” under veckan. Pengarna ska räcka till mat och fritid och avdrag har gjorts för fasta kostnader som exempelvis hyra och hemförsäkring.

Läs artikeln i sin helhet på Expressens hemsida HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − femton =