Postat

Här under Postat är det fritt fram för alla att uttrycka sina tankar, funderingar, åsikter och reflektioner.
Ställ en fråga, starta en debatt eller skicka en hälsning!

post-it-297252_1280

 

7 Kommentarer

 • Hej !
  Jag kan tycka att det är svårt att få förståelse bland mina vänner (eller faktiskt släktingar) som många gånger inte bryr sig på samma sätt som jag om politik och att de finns en viss underton att “Politiker bara pratar”. I dessa sammanhang kan jag känna mig lite ensam, men de kanske bara är jag 🙂 Jag brukar ruska av mig detta och pratar inte politik så mycket med en del vänner och släktingar.

 • På sonens skola har man beslutat att stänga caféterian till förmån för att hjälpa flyktingbarnen att få en meningsfull vardag på fritidsgården. Personalen räcker inte till att driva båda verksamheterna. Jag ser det som ett bra sätt för eleverna på skolan att känna sig delaktiga i det humanitära arbetet – att man ibland får stå åt sidan själv för att kunna hjälpa andra. Om detta råder det dock delade meningar då många menar att en caféteria är en viktig del i den meningsfulla vardagen för våra skolbarn och ett sätt att locka fler elever till skolan.
  Skulle vara intressant att höra era åsikter. Rätt eller fel?

  Hälsningar
  Mia

  1. På kort sikt tycker jag absolut att det kan vara sunt att låta eleverna få vara delaktiga i och få en förståelse för beslutet som tagits, särskilt i det fall som det har uppstått en oväntad situation och man löser saker och ting temporärt. På lång sikt behövs ju fler resurser i form av fritidspedagoger eller cafépersonal (det kanske är samma på er skola?) som gör att båda verksamheter kan fungera parallellt om det är ambitionen.
   Har ni fått någon information om det är på kort eller lång sikt beslutet gäller?

   // Hanna Mårtensson

   1. Hej Hanna,
    Beslutet är tänkt som en åtgärd på kort sikt, dvs denna terminen ut. Men frågan är om det inte bli längre än så eftersom kommunen har sagt stopp till att anställa fler. I dagsläget är det fritidsgården som driver caféterian på skolan.
    Eleverna har 100 meter till ICA om de vill handla något under skoltid, vilket jag påpekade för sonen igår. Han tycker dock att det är en trygghet för många med caféterian eftersom det är en naturlig samlingsplats där alla kan känna gemenskap. Ett bra argument tycker jag, även om jag står fast vid att våra ungdomar måste lära sig att ibland stå tillbaka för dem som har det betydligt svårare än dem. Sonen kontrade då med “men tänk om någon kom till ditt jobb och sa att de skulle ta kaffemaksinen för att det finns andra som behöver den bättre, skulle inte du bli sur och protestera då…”. Och troligen skulle jag det, åtminstone innan jag fattade varför. Nescafe är ju trots allt inte lika gott 😉

    Trevlig Kväll!

 • Sitter och funderar hur man tänker i Alvesta kommun. Under många år har vi i norra kommundelen varit hänvisade till utomhusbadet i Vislanda 4,5 mil bort. Simhallen i Alvesta har stängt och personalen i Alvesta har arbetat i Vislanda. Nu har detta utomhusbad som Vislanda byggde för sina sparade pengar före kommunsammanslagningen tjänat ut. Istället för att renovera skall nu ett helt nytt byggas, men det skall kallas renovering.
  Varför inte bygga detta nya i anslutning till den nya fina simhallen i Alvesta istället så hela kommunen kan använda det och personalen kan arbeta året om i Alvesta.
  Kan det bero på att Alvesta kommun har så många starka ledamöter från södra kommundelen, och så många svaga från norra?

 • Vi ska ha vår årliga välgörenhets gala för barn med Dyslexi o NPF den 27/8-2016 med Start kl 12,00 tillsammans med Eslövs kommun vid Trollsjön.
  Kom och hjälp oss samla in pengar till barn och ungdomar med NPF. Vi hoppas ni vill skänka mycket pengar så vi kan utöka vår verksamhet för dessa barn.

  Vi har en dröm om att få köpa en industrianläggning i Eslöv med omnejd så vi kan starta ett socialt Kooperativ där vi kan hjälpa alla ungdomar och andra som lever i utanförskap. Vi vill skaffa sysselsättning för dessa människor t.ex Café, skateboardpark,parkourpark och en allmän motionsanläggning som alla kan använda. Vi vill även anlägga en Fågelpark och andra aktiviteter som kan passa hela familjen. Runstenen ska funka och vara som en enda stor familj det är vårt måtto. Vi vill även ha ett konferenscenter som vi kan hyra ut till föreningar och företag där vi även kan erbjuda olika föreläsningar .

  Vi har hittat en industrianläggning i Eslövs området så vi behöver 7 miljoner.

  Det skulle göra många människor lyckliga att ha någonstans att gå till varje morgon.
  Tänk på att det kan skapa just den arbetare du behöver till ditt företag.
  Vi kan rehabilitera en av dina anställda som gått i väggen.
  Vi kan också ha någon form av annat samarbete t.ex lego jobb.
  Vi kan även fungera som en arbetspool till er.

  OBS! På vilken nivå vill ni sponsra oss på

  1: får ni reklam på vår hemsida Pris 3500 Kr

  2: får ni reklam på hemsida och på husväggen pris 10000 Kr

  3:Får ni reklam på hemsida och på husväggen samt 4 biljetter till invigningen Pris 15000 Kr

  Det gör ni dessutom avdrag på i deklarationen.

  OBS! glöm inte att skriva (sponsring nivå 1,2 eller 3)

  Bankgiro:nr 269-5252
  Swish Konto: 123122402

  Vi från Runstenen vill redan nu skänka er vårt varmaste Tack!

  http://runstenen.org/dyslexi/2016/02/valgorenhets-galan-2016/

 • 試験番号:70-688日本語問題集試験科目:Managing and Maintaining Windows 8 (70-688日本語版)最近更新時間:2015-12-25問題と解答:全168問 70-688日本語サンプル100%の返金保証。 でも(たぶん)そういう人のためにIEが残されている。 [url=http://q4m.eu/161116/office2013_1/index.html]office2013 メディア 購入[/url]
  さらにスタートメニューは「ライブタイル」と呼ばれる機能が盛り込まれており、メールやSNSの通知をスタートメニューで確認できます。 試験で一番怖いのはケアレスミス!皆様もご注意を。
  [url=http://probeauty.pl/161117/windows10_1/index.html]windows8 セットアップ[/url] さあ、最新のPass4Test のMicrosoftの70-347日本語問題集にショッピングカートに入れましょう。 2.「塗りつぶし」で色を黒に設定して全部黒にします。
  [url=http://www.ctv250.tv/161116/office2013_1/index.html]office2013 personal 価格[/url]
  (4)何ら確認もなくWindows向け実行ファイルが勝手にダウンロードされます。 養殖場を始めてから3年目で、半円形ながら5粒の養殖真珠が収穫された。 [url=http://www.ctv250.tv/161116/office2013_1/index.html]ms office 2013 personal[/url]
  レプリカは、毎日数回から必要頻度に合わせてスケジュールを組んで作成できます。 純正シャフトもほぼ世界共通のようで平均的な中年ゴルファーにはハード目だったりしていたのと道具感が強く、デザインで先進性も感じられないものが多くて人気もいまいちでタイトリスト、テーラーメード、キャロウェイよりも大手ショップの扱いはさみしいものでしたが。
  [url=http://omere.com.br/161116/windows10_1/index.html]win10 アップグレード[/url] ホッとした声で、「うまく元に戻った」という報告が入った。 ・英語&タイ語は使うときは人・ペットは部屋から出る。
  [url=http://undercoverrankings.com/161116/windows8_1_1/index.html]windows 8.1 の インストール[/url]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − tre =