Postat

Här under Postat är det fritt fram för alla att uttrycka sina tankar, funderingar, åsikter och reflektioner.
Ställ en fråga, starta en debatt eller skicka en hälsning!

post-it-297252_1280

 

5 Kommentarer

 • Hej !
  Jag kan tycka att det är svårt att få förståelse bland mina vänner (eller faktiskt släktingar) som många gånger inte bryr sig på samma sätt som jag om politik och att de finns en viss underton att “Politiker bara pratar”. I dessa sammanhang kan jag känna mig lite ensam, men de kanske bara är jag 🙂 Jag brukar ruska av mig detta och pratar inte politik så mycket med en del vänner och släktingar.

 • På sonens skola har man beslutat att stänga caféterian till förmån för att hjälpa flyktingbarnen att få en meningsfull vardag på fritidsgården. Personalen räcker inte till att driva båda verksamheterna. Jag ser det som ett bra sätt för eleverna på skolan att känna sig delaktiga i det humanitära arbetet – att man ibland får stå åt sidan själv för att kunna hjälpa andra. Om detta råder det dock delade meningar då många menar att en caféteria är en viktig del i den meningsfulla vardagen för våra skolbarn och ett sätt att locka fler elever till skolan.
  Skulle vara intressant att höra era åsikter. Rätt eller fel?

  Hälsningar
  Mia

  1. På kort sikt tycker jag absolut att det kan vara sunt att låta eleverna få vara delaktiga i och få en förståelse för beslutet som tagits, särskilt i det fall som det har uppstått en oväntad situation och man löser saker och ting temporärt. På lång sikt behövs ju fler resurser i form av fritidspedagoger eller cafépersonal (det kanske är samma på er skola?) som gör att båda verksamheter kan fungera parallellt om det är ambitionen.
   Har ni fått någon information om det är på kort eller lång sikt beslutet gäller?

   // Hanna Mårtensson

   1. Hej Hanna,
    Beslutet är tänkt som en åtgärd på kort sikt, dvs denna terminen ut. Men frågan är om det inte bli längre än så eftersom kommunen har sagt stopp till att anställa fler. I dagsläget är det fritidsgården som driver caféterian på skolan.
    Eleverna har 100 meter till ICA om de vill handla något under skoltid, vilket jag påpekade för sonen igår. Han tycker dock att det är en trygghet för många med caféterian eftersom det är en naturlig samlingsplats där alla kan känna gemenskap. Ett bra argument tycker jag, även om jag står fast vid att våra ungdomar måste lära sig att ibland stå tillbaka för dem som har det betydligt svårare än dem. Sonen kontrade då med “men tänk om någon kom till ditt jobb och sa att de skulle ta kaffemaksinen för att det finns andra som behöver den bättre, skulle inte du bli sur och protestera då…”. Och troligen skulle jag det, åtminstone innan jag fattade varför. Nescafe är ju trots allt inte lika gott 😉

    Trevlig Kväll!

 • Sitter och funderar hur man tänker i Alvesta kommun. Under många år har vi i norra kommundelen varit hänvisade till utomhusbadet i Vislanda 4,5 mil bort. Simhallen i Alvesta har stängt och personalen i Alvesta har arbetat i Vislanda. Nu har detta utomhusbad som Vislanda byggde för sina sparade pengar före kommunsammanslagningen tjänat ut. Istället för att renovera skall nu ett helt nytt byggas, men det skall kallas renovering.
  Varför inte bygga detta nya i anslutning till den nya fina simhallen i Alvesta istället så hela kommunen kan använda det och personalen kan arbeta året om i Alvesta.
  Kan det bero på att Alvesta kommun har så många starka ledamöter från södra kommundelen, och så många svaga från norra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 2 =