Din nästa flygresa inom Europa – så blir den billigare

Februari är officiellt här och alla storhelgerna är över och förbi. Eftersom det ofta är mer utgifter i samband med julen än under övriga delen av året så kan det innebära att plånboken är lite tunnare än vanligt och resebudgeten kan vara väldigt begränsad. Om det ändå börjar suga i resetarmen och du inte vill att din nästa flygresa ska kosta skjortan så kan du behöva planera smart.

Börja med att anmäla dig till några av flygbolagens lojalitetsprogram. Där får du information om erbjudanden och de flesta flygbolag har också en tendens att vilja uppgradera sina trogna kunder, vilket kan bli en extra trevlig guldkant på resan.

Mat, dryck och sittplats är en lyx som du betalar extra för, liksom incheckat bagage. Res enbart med handbagage så slipper du extra avgifter för incheckad väska. Och välj en mjuk väska som handbagage istället för en hård väska med hjul. En ryggsäck som handbagage ser mindre ut och inte lika tung om du skulle råka packa för mycket! De flesta flygbolagen väger nämligen inte handbagaget om det inte är uppenbart att det alldeles är för tungt, så se till att låtsas som att väskan är lätt. Ett annat tips är att ha på sig fler lager med kläder – på flygplatsen och ombord på planet brukar det ändå vara ganska kallt!

Om du hittar en billigare flygbiljett och bestämmer dig för att resa med kort varsel så har du ändå rätt till ersättning om bagaget går förlorat, vid flygstrejk eller om flyget blir försenat. Visste du att om ditt flyg land landar mer än tre timmar efter planerad ankomsttid så kan du ha rätt att få ersättning för försenat flyg med upp till 600 euro i kompensation? Du som konsument som reser i Europa och drabbas av försenat flyg kan få koll på din rätt till ersättning via Airhelp som en är en global förespråkare för flygpassagerares rättigheter.

Europa dignar av destinationer som passar en mindre budget och just februari är en perfekt månad att fynda billigare flygbiljetter. Tro det eller ej men några av de länder som på olika sätt kan vara riktigt bra budgetresmål är Polen, Storbritannien, Frankrike och Grekland!

Polen är en destination dit det oftast finns billiga flygbiljetter året runt och landet är rikt på både historia och kultur, inträden till museum eller parker är oftast väldigt billigt eller gratis. Du får dessutom mycket god mat och dryck för dina pengar.

Varken England eller Frankrike upplevs vanligtvis som budgetvänliga resmål men det finns många billiga flyg dit vid den här tiden på året. Väl på plats finns det många sevärdheter och även rundturer som är gratis, så skippa de mest turiststinna attraktionerna och leta efter de billigare men nog så trevliga alternativen.

Med ett milt medelhavsklimat är Grekland en fin året-runt destination, men undvik turistfällorna och de dyraste öarna och titta efter de lite mindre populära resmålen. Aten är generellt en billig stad, även de museum som tar inträde är snälla mot din budget och när det gäller maten kan du hitta traditionell grekisk street food för en billig peng. Och mat är ju också kultur!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − tre =