Dakarföraren Annie Seel lyfter internationell tjejsatsning

Dakarföraren Annie Seel står på startlinjen i årets Midnattssolsrally som går av stapeln 26-30 juni i Vimmerby med omnejd. Med åtta starter i Dakarrallyt, både med motorcykel och bil, och flera meriter i klassisk rally, jobbar Annie nu aktivt med att få in fler kvinnor i motorsporten.
Hon promotar det internationella förbundets satsning Women in Motorsport och har precis blivit ambassadör för Rallye Aicha des Gazelles, världens enda offroad rallytävling enbart för kvinnor.

– Jag har tävlat i 30 år och brinner fortfarande för min sport. Och jag brinner lite extra för att nya tjejer ska börja. Därför kommer jag ha med mig Chloe Jones som kartläsare, en ung engelsk tjej som är i början av sin karriär. Att kunna dela min kunskap till en ny generation känns extra roligt, förklarar Annie Seel.

I måndags gästade Annie Seel vår podcast Maqt & Miljoner, i samarbete med 1,6 miljonerklubben, i avsnittet Jantelagen och kvinnliga pionjärer – ingen minns en fegis!
Där pratade Annie om det farligaste hon någonsin gjort, om alla ben hon brutit i kroppen och att hon lever upp till sitt eget motto ”Ingen minns en fegis”.

Midnattssolsrallyt är Sveriges stora tävling för klassiska rallybilar där bland annat Stig Blomqvist är en av de givna stjärnförarna. Annie Seel har ett flertal gånger vunnit Ewy Rosqvists pokal som bästa dam, och även tagit segrar i 1300-kubiksklassen.

För blott 19-åriga Chloe Jones från England blir det Sverigedebut.

– Mitt mål är att tävla internationellt och ha ett eget team. Den stora drömmen är Dakarrallyt. Det här blir första gången jag tävlar i Sverige, en ära att få åka i ett så klassiskt rally och lära av rutinerade Annie, berättar Chloe Jones.

Midnattsolssrallyt startar onsdag 26 juni i Vimmerby med en specialsträcka på kvällen. Rallyt fortsätter sedan varje dag med utgångspunkt i Vimmerby fram till målgången lördag 30 juni. Rallyts 80 mil inklusive 17 specialsträckor är en riktig utmaning för historiska rallybilar

– Midnattssolsrallyt är en folkfest och jag ska försöka sladda lite extra för publiken. Min lilla Toyota ”Killer Starlet” har ju fått egna fans, skrattar Annie Seel.

Annie Seel har startnummer 34 och kör en Toyta Starlet 1300 från 1979.

 

Midnattssolsrallyts officiella hemsida: midnattssolsrallyt.com

 

Om jantelagen och kvinnliga pionjärer i vår podcast

Nionde avsnittet av Maqt & Miljoner finns nu att lyssna till på I LIKE RADIO och där bra poddar finns! Rallyprinsessan Annie Seel och politikern Kristina Axén Olin (M) gästar Åza och Alexandra i studion. Kristina berättar om det svåra beslutet hon tog för tio år sedan, då hon avgick som finansborgarråd efter en mycket tuff period i livet, och om hur det känns att nu göra comeback i politiken som ett av Stockholms stads toppnamn till riksdagen inför valet 2018.
Annie, den enda svenska som kört Dakarrallyt både på motorcykel och bil, pratar om farliga lopp hon kört, om alla ben hon brutit i kroppen och att hon ständigt lever upp till sitt eget motto ”Ingen minns en fegis”. Det uppstår även diskussioner om alkohol, karriär och sökandet efter prestige.

Avsnitt 9: JANTELAGEN och KVINNLIGA PIONJÄRER – INGEN MINNS EN FEGIS!

I podden Maqt och Miljoner slår Alexandra Charles och Åza Brennander hål på myter, delar med sig av kunskaper, erfarenheter och lusten till livet. Detta gör de tillsammans med folkkära profiler som till exempel Carl Jan Granqvist och Lill Lindfors. Lyssnarna får lära sig om allt från PMS, klimakteriebesvär och sexuell hälsa till forskning, jantelag och politik. Maqt & Miljoner är en podcast om hälsa, visioner och engagemang för kvinnor – och män som vill veta mer. Nya avsnitt släpps varannan måndag och nionde avsnittet kom ut den 18 juni.

Hoppas du vill lyssna till oss HÄR. Tipsa gärna dina vänner om podden så blir vi jätteglada!

Den nya viktiga podcasten Maqt & Miljoner är ett ideellt samarbete mellan 1,6 & 2,6 miljonerklubben och bloggportalen maqt.se®

Om systerskap och ungt kvinnligt företagande på Gästbloggen

För arton år sedan började systrarna Elin och Sofia Hagrenius en festlig resa som entreprenörer och designers när de tillsammans öppnade butiken Faith i Borås och silvervarumärket 925 by Faith föddes. Idag tar varumärket upp större delen av tiden med egen design, produktion och webbshop. Deras stora visioner inom smyckesvärlden har ännu inte mättats utan fortsätter att växa varje dag. Vi är otroligt glada att få ha dessa inspirerande kvinnor på Gästbloggen under några veckor!

Elin och Sofia kommer dela med sig till våra läsare om systerskap, ungt kvinnligt företagande och att hålla en balans i livet.

www.faith.se

Svenskdesignade, trendiga silversmycken, handgjorda i äkta nickelfritt 925 sterling silver.

Från TV-studion till skrivarstugan – nypoddat med Anki Edvinsson!

Åttonde avsnittet av Maqt & Miljoner finns nu att lyssna till på I LIKE RADIO och där bra poddar finns! I veckans avsnitt pratar Åza Brennander och Alexandra Charles med journalisten och författaren Anki Edvinsson, som gästar studion och berättar om hur hon gick från att vara en känd TV-profil till att tröttna på offentligheten helt. Från att vara någon till att vara ingen.

När Anki sedan valde att sadla om till författare och kriminolog resulterade det i en stor förändring, från det tidigare utåtriktade arbetet i TV-rutan mot att plötsligt sitta ensam och skriva. Anki debuterar i år med sin deckare ”Lust att döda”. I studion lyfts också frågor kring nutida brott, lagar och polisyrket.

Avsnitt 8: FRÅN TV-STUDION TILL SKRIVARSTUGAN

I podden Maqt och Miljoner slår Alexandra Charles och Åza Brennander hål på myter, delar med sig av kunskaper, erfarenheter och lusten till livet. Detta gör de tillsammans med folkkära profiler exempelvis Carl Jan Granqvist och Lill Lindfors. Lyssnarna får lära sig om allt från PMS, klimakteriebesvär och sexuell hälsa till forskning, jantelag och politik. Maqt & Miljoner är en podcast om hälsa, visioner och engagemang för kvinnor – och män som vill veta mer. Nya avsnitt släpps varannan måndag och åttonde avsnittet kom ut den 4 juni.

Hoppas du vill lyssna till oss HÄR. Tipsa gärna dina vänner om podden så blir vi jätteglada!

Den nya viktiga podcasten Maqt & Miljoner är ett ideellt samarbete mellan 1,6 & 2,6 miljonerklubben och bloggportalen maqt.se®

Ett kontroversiellt fotbolls VM – politisk bojkott?

En före detta KGB-överste som emigrerat till England, Aleksander Litvinenko, förgiftades med plutonium och dog 2006. I våras framkom det att ytterligare en rysk dubbelagent som fått asyl i England, Sergej Skripal, förgiftats på samma sätt och den ryska regimen misstänks för dådet. Efter förra vinter-OS, i december 2014, framfördes det vittnesmål om doping stödd av den ryska staten, och av Putin direkt, i en tysk dokumentär. Efter det fråntogs Ryssland mängder av medaljer från flera mästerskap, och den skandalen är långt ifrån färdig.

Snart är det dags för fotbolls-VM i Ryssland, och det har länge pratats om bojkott.

Den engelska drottningen Elizabeth och den brittiska regeringen nobbar fotbolls-VM efter nervgiftsattacken på Skripal, och det har varit prat om bojkott även från Sveriges håll. Varken kungen eller Löfven tänker åka till VM, men det är inte en diplomatisk bojkott, enligt Katarina Byrenius Roslund på UD. Theresa May har meddelat att både kungahuset och Storbritanniens regering bojkottar VM efter attacken, som skedde i Salisbury i södra England. Den brittiska premiärministern May har anklagat Ryssland för dådet, och även Islands politiker och diplomater täer bojkotta mästerskapet.

Det svenska hovet kan inte kommentera den politiska situationen eftersom kungafamiljen är opolitisk, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. De planerar dock ingen officiell resa dit, och det gör inte heller Stefan Löfven. Enligt hans pressekreterare är det dock inget politiskt statement, och han vet inte om någon annan minister kommer att vara på plats i Ryssland under fotbolls-VM.
Eftersom det är valår, är många redan uppbokade på andra håll.
Det svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson vet inget om en politisk bojkott från Sveriges sida. De har inte fått några signaler från UD eller regeringen om att det skulle vara aktuellt. Han säger även att eftersom den här typen av diplomatiska kriser uppstår då och då, så är världens största idrottsevenemang ett bra tillfälle att skapa uppmärksamhet kring olika frågor.

Tveksamt om publiken bojkottar VM
Det är dock inte många som tror att publiken kommer att vara nämnvärt mindre än vanligt på arenorna i Moskva och städerna runtomkring. Det är ingen minskning av antalet fans eller de som vill betta på fotbolls-VM 2018, intresset är som vanligt oerhört stort. Man kan självklart spela på vilket lag som kommer att vinna i respektive match och det totala slutresultatet, men det finns flera andra sätt att betta också. Över/under, asiatiska handikapp, resultaten i matchernas halvlek, och mycket mer. Om man vill betta kan det vara bra att läsa på om värdefulla bettingstrategier, såsom Fibonacci betting, Kelly-kriteriet och bankroll management. Spelbolagen ser ingen minskning av intresset för fotbolls-VM på grund av det politiska läget och den skarpa kritiken som riktas mot Ryssland från många håll.

Det har varit en skakig resa fram till VM. Många Putinkritiker och journalister har dött under oklara omständigheter. Flera tyska politiker har tagit upp frågan om att frånta Ryssland fotbolls-VM 2018, under flera år. En annan av anledningarna var flygkraschen i Ukraina. Det gällde plan MH17 från Malaysian Airlines, som kraschade den 17 juli 2014 i ett område som kontrollerats av proryska rebeller. Det misstänks att de ligger bakom att planet störtade och att 298 människor dog.

EU har hotat med att införa ekonomiska sanktioner mot Ryssland. Michael Fuchs, hemmahörande i den tyska förbundsdagen, säger att FIFA World Cup borde ha tänkt över huruvida Moskva var en passande värd för mästerskapet, om man inte ens kan garantera säkra flygvägar. Belgien och Nederländerna förlorade kampen om att få arrangera fotbolls-VM 2018, och det har tidigare pratats om att de kan kräva ersättning från FIFA om det presenteras bevis för att det förekommer korruption. De satsade totalt 82 miljoner kronor på att få arrangera VM och vill kräva 40 miljoner kronor tillbaka.

Nu är det bara några veckor kvar till VM börjar, och vilka som bojkottar Ryssland återstår att se.

Döden, ånger, försoning och förlåtelse i senaste poddavsnittet

Sjunde avsnittet av Maqt & Miljoner finns nu att lyssna till på I LIKE RADIO och där bra poddar finns! Att dö känns skrämmande för de flesta och döden är ett ord många helst inte tar i sin mun.
Alexandra och Åza funderar på om man kan förbereda sig för att dö och pratar om vad människor ångrar mest på dödsbädden. Med i studion finns högaktuella Felicia Feldt och Sara Heyman för att prata om döden men också om synen på sjuksköterskeyrket och att det anses vara ett ”kall” för kvinnor. Felicia har arbetat på hospis men är också författare till självbiografin Felicia Försvann som skildrar en svår uppväxt och just nu är hon aktuell med nya boken Dödsbädden.

Försoning och att förlåta är en lång process enligt Felicia Feldt, som har en avslutad relation med sin mamma Anna Wahlgren. Sjuksköterskan Sara Heyman är journalist på Dagens Medicin och har just debuterat med boken Sjukt, Syster! som handlar om kärlek och uppror i svensk sjukvård.

Avsnitt 7: DÖDEN, ÅNGER, FÖRSONING och FÖRLÅTELSE

I podden Maqt och Miljoner slår Alexandra Charles och Åza Brennander hål på myter, delar med sig av kunskaper, erfarenheter och lusten till livet. Detta gör de tillsammans med folkkära profiler som till exempel Carl Jan Granqvist och Lill Lindfors. Lyssnarna får lära sig om allt från PMS, klimakteriebesvär och sexuell hälsa till forskning, jantelag och politik. Maqt & Miljoner är en podcast om hälsa, visioner och engagemang för kvinnor – och män som vill veta mer. Nya avsnitt släpps varannan måndag och sjunde avsnittet kom ut den 21 maj.

Expressen uppmärksammar Felicia Feldts medverkan i vår podcast där hon pratar om den avslutade relationen med mamman Anna Wahlgren.

 

Hoppas du vill lyssna till oss HÄR. Tipsa gärna dina vänner om podden så blir vi jätteglada!

Den nya viktiga podcasten Maqt & Miljoner är ett ideellt samarbete mellan 1,6 & 2,6 miljonerklubben och bloggportalen maqt.se®

Almedalsveckan firar 50 år och talarordningen för partierna

Med mindre än två månader kvar har förberedelserna inför årets Almedalsvecka kört igång ordentligt. Med tanke på att det både är valår och 50-års jubileum för Almedalsveckan kan vi nog förvänta oss att detta årets vecka 27 kommer slå nya rekord!

När Olof Palme sommaren 1968 höll sitt första tal i Almedalen hade han nog inte kunnat ana att det skulle bli startskottet för en tradition som i år fyller 50 år. Kanske hade han inte heller kunnat känna igen sig om han besökte det jätteevenemang som Almedalsveckan nu vuxit till. Förra året var det officiella schemat fyllt av mer än 4 000 olika evenemang och seminarier, ett nytt rekord, samt oräkneliga mingel, fester och möten. 

Olof Palme talar i Almedalen 1982 Foto: Hans Hemlin

Almedalsveckan går i år av stapeln 1-8 juli. Talarordningen går efter ett rullande schema vilket innebär att partiet som förra året talade på Almedalsveckans sista dag inleder detta årets vecka. Sedan 1991 har samtliga riksdagspartier deltagit under Almedalsveckan.

Söndag 1 juli, kl 19:00

Ulf Kristersson, Moderaterna

Måndag 2 juli, kl 19:00

Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet

Tisdagen 3 juli, kl 19:00

Jan Björklund, Liberalerna

Onsdagen 4 juli, kl 19:00

Annie Lööf, Centerpartiet

Torsdagen 5 juli, kl 19:00

Stefan Löfven, Socialdemokraterna

Fredagen 6 juli, kl 19:00

Ebba Busch Thor, Kristdemokraterna

Lördagen 7 juli, kl 19:00

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna

Söndagen 8 juli, kl 12:00

Isabella Lövin, Miljöpartiet

 

Hoppas vi ses i Almedalen!

// maqt.se® teamet

maqt.se® bloggare har fått upprättelse genom Pressens Opinionsnämnd

Pressens Opinionsnämnd klandrar Hänt i Veckan för att ha tillfogat bloggaren Minette Tigerfalk en oförsvarlig publicitetsskada genom en artikel om en konflikt mellan henne och Christina Schollin.

Den 27 september 2017 publicerade Hänt i Veckan en artikel med rubriken: ”Det är vidrigt. SCHOLLIN FÖRLORAR SITT LIVSVERK”. På tidningens förstasida fanns också rubriken: ”Schollin förlorar sitt livsverk. HON ÄR EN FALSK ORM”.

Minette Tigerfalk anmälde publiceringen till Pressombudsmannen eftersom hon ansåg att det inte fanns något allmänintresse i att publicera hennes namn och bild. Det var endast av nyfikenhet som personer ville veta vem hon var och hennes liv raserades efter publiceringen.

Hänt i Veckans utgivare Tobias Wixtröm menar, som svar på anmälan, att Minette Tigerfalk själv valde offentligheten då hon på sin egen blogg publicerat ett inlägg den 25 september med rubriken Det finns alltid två sidor av myntet och att Minette Tigerfalk också i sin roll som affärskvinna vid flera tillfällen hade synts i offi­ciella sammanhang på bilder i såväl tidningar, som i sociala medier.

I Hänt i Veckan som gavs ut torsdagen den 17 maj 2018 finns Pressens Opinionsnämnd beslut publicerat.

Utdrag ur fällningen som finns på Pressens Opinionsnämnds hemsida : 

Christina Schollin hade under många år haft en butik och senare en skönhets­salong i Gamla stan. I sin blogg hade Christina Schollin skrivit att hennes tidi­gare samarbetspartner Minette Tigerfalk gått bakom hennes rygg och fått hennes hyresavtal uppsagt. Christina Schollin hade skrivit att hon blivit lurad på lokalen och att hennes dröm gått i kras. Minette Tigerfalk bedrev nu egen verksamhet i Christina Schollins lokal.

Tidningen skrev att Christina Schollins dotter Pernilla Wahlgren var fly för­bannad. Pernilla Wahlgren hade i sin blogg skrivit att Minette Tigerfalk tagit kontakt med henne för att försäkra dem om hennes hederliga motiv. Enligt Pernilla Wahlgren hade Minette Tigerfalk dock haft en dold agenda. Pernilla Wahlgren hade i en podcast berättat att Minette Tigerfalk vägrade att svara på frågor från Christina Schollin. Pernilla Wahlgren hade också sagt: ”Vad är hon för falsk orm? Det är vidrigt”

Minette Tigerfalk. Bild: Privat

Enligt de pressetiska reglerna ska en tidning avstå från namnpublicering om det inte är uppenbart att allmänintresset kräver att namnet anges. Att Christina Schollin är känd för allmänheten innebär inte nödvändigtvis att det finns ett allmänintresse för personer hon har samarbetat med. Även om Minette Tigerfalk förekommit på bilder i tidningar och sociala medier, är hon inte känd som affärskvinna för allmänheten. Det framgår av artikeln att Minette Tigerfalk och Christina Schollin är oense om vad som skett. Det finns inte något övrigt stöd i artikeln för de påståenden som Christina Schollin och Pernilla Wahlgren gjort i sociala medier. När det inte finns starka belägg de påståenden som görs bör det mana tidningen till återhållsamhet i fråga om namnpublicering.

Det som kan tala för en namnpublicering är att Minette Tigerfalk själv skrivit om händelsen på sin blogg. Syftet med blogginlägget verkar ha varit att bemöta dels vad Christina Schollin och Pernilla Wahlgren skrivit på sina bloggar, dels de kommentarer som blogginläggen fört med sig. Minette Tigerfalk kan alltså inte sägas ha sökt offentligheten i detta sammanhang.

 

Pressens Opinionsnämnd, PON, är den beslutande instansen som, efter PO:s utredning, avgör om en tidning har brutit mot de pressetiska reglerna eller inte. 

// maqt.se® teamet

Mäns våld mot kvinnor – två eldsjälar gästar vår podcast

Sjätte avsnittet av Maqt & Miljoner finns nu att lyssna till på I LIKE RADIO och där bra poddar finns! Mäns våld mot kvinnor förekommer över hela världen och inom alla kulturer. Det erkänns idag som ett globalt samhällsproblem och en kränkning av mänskliga rättigheter. Varje dag anmäls 77 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år.

Alexandra Charles och Åza Brennander diskuterar mäns våld mot kvinnor, tvångsäktenskap och vikten av upplysning tillsammans med EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt och regionpolischef Carin Götblad, två eldsjälar med stort engagemang i kampen mot våld i nära relationer. Carin föreslår bl a att sk. ”gärningsmannahem” borde upprättas så att utsatta kvinnor och barn kan bo kvar hemma under utredning om brott. Anna Maria belyser skillnader och kräver att våld mot kvinnor ska förbjudas i hela Europa.

Avsnitt 6: MÄNS VÅLD MOT KVINNOR

I podden Maqt och Miljoner slår Alexandra Charles och Åza Brennander hål på myter, delar med sig av kunskaper, erfarenheter och lusten till livet. Detta gör de tillsammans med folkkära profiler exempelvis Carl Jan Granqvist och Lill Lindfors. Lyssnarna får lära sig om allt från PMS, klimakteriebesvär och sexuell hälsa till forskning, jantelag och politik. Maqt & Miljoner är en podcast om hälsa, visioner och engagemang för kvinnor – och män som vill veta mer. Nya avsnitt släpps varannan måndag och sjätte avsnittet kom ut den 7 maj.

Hoppas du vill lyssna till oss HÄR. Tipsa gärna dina vänner om podden så blir vi jätteglada!

Den nya viktiga podcasten Maqt & Miljoner är ett ideellt samarbete mellan 1,6 & 2,6 miljonerklubben och bloggportalen maqt.se®

Åza Brennander finalist i Företagarnas Årets Superstar!

Som en av tre finalister i Företagarnas pris ”Årets Förening” i kategorin ”Årets Superstar” står Åza Brennander som – förutom att hon är en av grundarna till bloggportalen maqt.se® (och podcasten Maqt & Miljoner) – är vice ordförande för Företagarna här i Växjö!
Hon har av juryn, bestående av Monica Lindstedt, Günther Mårder och Hugo Leichsenring, utsetts till en av finalisterna och vinnaren kommer att utses på kongressmiddagen den 24 maj i Göteborg. Tillsammans med Företagarkollegorna Angéla Ekman-Nätt (ordförande i Företagarna Umeå) och Rickard Lindqvist (ordförande i Företagarna Sunne) står Åza i final om några veckor.

”Jag kan inte nog uttrycka hur OERHÖRT glad, lycklig och hedrad jag är över att vara en av tre som är i final i en tävling som anordnas utav en av Sveriges viktigaste organisationer för entreprenörer.” / Åza Brennander

Priset delas ut till en förtroendevald som ”är drivande i sin förening och är genom sitt sätt att arbeta en god förebild och ambassadör för andra förtroendevalda. Hen är kreativ, nytänkande och lyfter andra människor. En eldsjäl som är genuint engagerad.”

Stort GRATTIS och vi håller såklart tummarna för vinst!

// maqt.se® teamet

Hormoner, PMS, klimakteriet och Svenska Akademien – nypoddat!

Femte avsnittet av Maqt & Miljoner finns nu att lyssna till på I LIKE RADIO och där bra poddar finns!
Studion bubblar av känslor och hormoner när Alexandra Charles och Åza Brennander tillsammans med artisten Lisa Nilsson och dagens expert Aino Fianu Jonasson spekulerar, diskuterar och drar personliga slutsatser om den infekterade konflikten inom Svenska Akademien.

Lisa som länge levt med svår PMS berättar också om hur hormonerna påverkat både henne själv och hennes omgivning genom åren. Aino, som är gynekolog och ansvarig för kvinnoforskningsenheten på Karolinska Universitetssjukhuset, svarar på frågor om allt ifrån minskad sexlust, humörsvängningar till sömnsvårigheter och östrogen. Men frågorna som ingen kan besvara är hur det kommer sig att forskningen kring kvinnliga problem som PMS och klimakteriet är så bristande och hur långt vi egentligen har kommit sedan kvinnors vantrivsel klassades som sjukdomen ”hysteri”?

Avsnitt 5: HORMONER, PMS, KLIMAKTERIEGISSLET OCH KONFLIKTEN INOM SVENSKA AKADEMIEN

I podden Maqt och Miljoner slår Alexandra Charles och Åza Brennander hål på myter, delar med sig av kunskaper, erfarenheter och lusten till livet. Detta gör de tillsammans med folkkära profiler exempelvis Carl Jan Granqvist och Lill Lindfors. Lyssnarna får lära sig om allt från PMS, klimakteriebesvär och sexuell hälsa till forskning, jantelag och politik. Maqt & Miljoner är en podcast om hälsa, visioner och engagemang för kvinnor – och män som vill veta mer. Nya avsnitt släpps varannan måndag och femte avsnittet kom ut den 23 april.

Hoppas du vill lyssna till oss HÄR. Tipsa gärna dina vänner om podden så blir vi jätteglada!

Den nya viktiga podcasten Maqt & Miljoner är ett ideellt samarbete mellan 1,6 & 2,6 miljonerklubben och bloggportalen maqt.se®

Marianne Scheja om visioner och relationer – på Gästbloggen

Möt skådespelaren, manusförfattaren och eldsjälen Marianne Scheja som levt ett våghalsigt spännande liv och brinner för att hjälpa och berätta. I sitt företag  Agreement föreläser, coachar och utbildar hon företagsledare och ger psykoterapi utifrån KBT och par/familjeterapi. Marianne bloggar hos oss på Gästbloggen under ett par veckor om att leva ut visioner och njuta av relationer.

Till Gästbloggen: www.gastblogg.maqt.se

”Mitt liv har utformats av en vision som jag starkt kände som väldigt ung, att hjälpa och berätta. Mina svåraste perioder har alltid varit dom mest kreativa. De har drivit mitt sökande till den yttersta gränsen dit inte alltid studierna nått, trots många år på högskola.

Jag älskar att hjälpa människor och lyssna på deras historia, människor av alla skikt och härkomst och hjälpa dem att bryta gamla mönster av rädslor och vad de är insnärjda i relations-mässigt. Att gå igenom barndomen och hela vägen till idag ger perspektiv för att forma sitt liv så som man vill leva det. Gör nytt och tänk om, för ingen kommer att göra det åt dig! Behandla andra som de vill, inte som du själv vill.

Kommunicera och ta reda på mer om andra och stå upp för hela din vilja – tankar känslor och behov, vilket jag utvecklat en enkel metod för; 4L – Landa, Lyfta Lyssna Lämna. Både genom teater/film och terapi är jag ett startskott till att människor kan börja visualisera sina liv, få objektivitet till sin situation och vad som krävs för att förändra, förbättra sin tillvaro.”

/Marianne Scheja

Läs gärna mer om Mariannes företag på www.agreement.se

På 1,6 miljonerklubbens event Woman in Red på Oscarsteatern 2018 Fotograf: Cia Liljeton

Ett livsviktigt avsnitt av podcasten Maqt & Miljoner

Fjärde avsnittet av Maqt & Miljoner finns nu på I LIKE RADIO och där bra poddar finns!
Varannan timme drabbas någon av malignt melanom i huden och hela 20% av bröstcancerfallen upptäcks vid rutinmässiga mammografikontroller.

Tillsammans med gästerna Åsa Lövgren från 1,6 miljonerklubben och Sofia Brennander från maqt.se® diskuterar Alexandra och Åza cellförändringar, mammografi, hudförändringar och prostatacancer samt delar med sig av sina egna erfarenheter. På telefon finns dessutom hudläkaren Jan Lapins som ger lyssnarna goda råd för att minska risken att bli en av de 61 000 som årligen drabbas av någon form utav hudcancer. Ett livsviktigt avsnitt som belyser att man med liten insats och eget ansvar har goda chanser att undvika sjukdomar som kan leda till döden.

Avsnitt 4: ETT LIVSVIKTIGT AVSNITT

I podden Maqt och Miljoner slår Alexandra Charles och Åza Brennander hål på myter, delar med sig av kunskaper, erfarenheter och lusten till livet. Detta gör de tillsammans med folkkära profiler exempelvis Carl Jan Granqvist och Lill Lindfors. Lyssnarna får lära sig om allt från PMS, klimakteriebesvär och sexuell hälsa till forskning, jantelag och politik. Maqt & Miljoner är en podcast om hälsa, visioner och engagemang för kvinnor – och män som vill veta mer. Nya avsnitt släpps varannan måndag och fjärde avsnittet kom ut den 9 april.

Hoppas du vill lyssna till oss. Sprid gärna podden så blir vi jätteglada!

Den nya viktiga podcasten Maqt & Miljoner är ett ideellt samarbete mellan 1,6 & 2,6 miljonerklubben och bloggportalen maqt.se®

Stort tack till vår inspirerande gästbloggare!

Lilian Arturén är designern och entreprenören som har delat sina personliga tankar om kvinnorollen, åldersnoja, skönhetsideal, föräldrarollen och entreprenörskap på Gästbloggen hos oss under några veckor. En passionerad entreprenör med massor av kreativa idéer i huvudet, utbildad civilekonom, designer och coach. Det kan låta som orimliga kombinationer, men Lilian ser tydliga samband mellan dessa yrkesroller! Modebranschen har upptagit hela hennes vuxna liv, så även nu med företaget Milook. Hon brinner för jämställdhet och med 7 döttrar i familjen är frågan konstant aktuell.

Alla Lilians inlägg:

Internationella kvinnodagen – tro fasen att kvinnor kan!

Brist på tid eller brist på rätt ålder?

Att hålla fokus…

Nya möten – bästa källan till möjligheter!

Kläder, kläder och åter kläder!

Vi tackar Lilian för välskrivna, humoristiska, tänkvärda och inspirerande blogginlägg och hoppas att vi ses i bloggosfären snart igen!

// maqt.se® teamet

Njut av livet länge – lyssna på tredje avsnittet av vår podcast

Tredje avsnittet av Maqt & Miljoner finns nu på I LIKE RADIO och där bra poddar finns!
Denna gången är det livsnjutaren, krögaren, vinkännaren och professorn i måltidskunskap Carl Jan Granqvist som gästar programledarna Alexandra Charles och Åza Brennander i studion tillsammans med Karolinska Universitetssjukhusets chefsdietist och författaren Latifa Lindberg.

Det bjuds på spännande diskussioner om påsken, hur man bör tänka när det kommer till mat och vad som gjorde Drottning Viktoria ”yster och glad” efter makens död. Carl Jan bjuder på härlig kunskap om måltidens historia och förklarar varför han protesterar när programledarna pratar om mat istället för måltider i välfärdens Sverige.

Avsnitt 3: NJUT AV LIVET – LÄNGE

I podden Maqt och Miljoner slår Alexandra Charles och Åza Brennander hål på myter, delar med sig av kunskaper, erfarenheter och lusten till livet. Detta gör de tillsammans med folkkära profiler exempelvis Carl Jan Granqvist och Lill Lindfors. Lyssnarna får lära sig om allt från PMS, klimakteriebesvär och sexuell hälsa till forskning, jantelag och politik. Maqt & Miljoner är en podcast om hälsa, visioner och engagemang för kvinnor – och män som vill veta mer. Nya avsnitt släpps varannan måndag och tredje avsnittet kom ut den 26 mars.

Hoppas du vill lyssna till oss. Sprid gärna podden så blir vi jätteglada!

Den nya viktiga podcasten Maqt & Miljoner är ett ideellt samarbete mellan 1,6 & 2,6 miljonerklubben och bloggportalen maqt.se®

Lokalpolitiker gör upp i maktkamp inför valet 2018

Igår var det dags för Växjö att få besök av valbussen och Företagarnas valturné #4av5jobb och eftersom vi på maqt.se® är stationerade i just hjärtat av Småland så fanns vi på plats för att få inblick i politiken inför valet och nätverka med andra företagare på plats.

Valturnén handlar om att Företagarna möter politiker i 41 olika städer runt om i landet, från februari till juni, och debatterar viktiga företagarfrågor inför valet 2018 för att få reda på vilka som har den mest företagarvänliga politiken. Företrädare för samtliga partier bjuds in att följa med på Företagarnas valbuss med företagarcharter och företagsbesök, för att lära känna kommunens företagare och de möjligheter och utmaningar som stundar för att fler företag ska kunna växa. Det kommer också bjudas på många debatter runt om i landet, dit såväl allmänhet som företagare bjuds in som åhörare.

Moderator för eftermiddagen var Günther Mårder, VD för Företagarna, som grillade de lokala politikerna från olika partier (representerade i Växjö var MP, KD, V, L, M, C, S) som gjorde upp i en rafflande maktkamp i företagarfrågor inför valet.

Vi passade på att ställa några viktiga frågor ur ett kvinnligt företagarperspektiv till Företagarnas VD Günther Mårder och även till en av de kvinnliga politikerna som fanns på plats, Malin Lauber som är kommunalråd för (S) i Växjö. Dessa filmklipp finns på vår Facebooksida att se och höra!

 

// maqt.se® teamet