Om oss

Idén maqt.se® föddes en solig septemberdag 2014, bara några dagar efter valet till Kommun, Landsting och Riksdag hade genomförts.

Ett liten grupp tjejer analyserade valresultatet i fikarummet på Kungsgatan i Växjö och förvånades över hur bra det hade gått i personvalen till Kommun och Riksdag för den utav tjejerna som varit engagerad i politiken. Utan att ha knackat en enda dörr eller bedrivit någon traditionell personvalskampanj med plakat och flyers hade hon fått fler kryss än än någon kunnat drömma om. Hur hade hon då lyckats så väl både gällande antal kryss och geografisk spridning? Det enkla svaret var att hon prioriterat att vara aktiv på sociala medier och därigenom stärkt både partiets och sitt personliga varumärke genom sin blogg.

Den lilla gruppen ställde sig frågan varför det inte fanns en digital samlingsplats för ALLA kvinnliga politiker och alla med ett politiskt intresse, oavsett politisk tillhörighet? En plats med kvinnorna i fokus. De frågade sig också varför det inte fanns en samlingsplats för ALLA partier med mandat i Riksdagen och/eller Europaparlamentet. En plats där partierna har möjlighet att föra ut sina budskap och där läsaren kan söka på specifika frågor och direkt få svar på var de olika partierna står, ner på politikernivå.

Idén till politiskt obundna bloggportalen maqt.se® – Bloggar om Politik – Av Kvinnor – för Allahade fötts!

Efter att ha presenterat idén för Almis Innovationsråd och beviljats innovationscheckar startade byggandet av Politikens hetaste blogg- och debattforum. Hos maqt.se® är alla välkomna men det är bara kvinnor som har egna, personliga bloggar. Däremot är män varmt välkomna som Gästbloggare och för att skriva under Signerat.

Vi har valt att lansera vår bloggportal först, därefter växer vi med nya spännande funktioner som Duellen, Partisidorna och mycket mer!

Vi är så glada att du har hittat hit! Oavsett om du väljer att registrera dig som bloggare hos oss, är intresserad av att gästblogga eller bara vill följa vad som händer här är du lika välkommen!

Himsel3